RSS

kıçın kıçın

17 Tem

Kafam şahane! Ve şu an kafama takılan şey daha da şahane; annem beyin ameliyatı geçirmiş, ailece alt üst olmuş bu günümüze binlerce şükür ediyor, bir arada günlerdir annemin evinde kamp kurmuş olsak da kafama toka yerine şu an taktığım absurt bir konu olsa da ne yaparsın! Nerem doğru ki bu doğru olsun! İşte hal durum böyle iken kafama takılan şeyi açıklıyorum: Bu yediğimiz, yememizi önerdikleri sebzeler var ya işte kafama takılanlar onlar. Ebesini sattığımın meyve, sebzeleri ne işe yarıyorlar? Örnek verecek olursak;

Domates: Kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Domates kalp ve kan için faydalıdır.

Üzüm: Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.

Ceviz:  Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Ve beyin fonksiyonlar için faydalıdır.

Fasulye: Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

İncir: İncir tohum doludur ve ağaçta ikili olarak asılarak büyür. İncir sperm sayısını ve hareketliliğini arttırır ayrıca erkek kısırlığını önler.

Zeytin: Zeytin yumurtalıkların sağlığına ve fonksiyonuna yardımcı olur.

Portakal: Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın göğsüne benzer ve bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

Soğan: Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarının yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur.

Peki bu benzediği organ itibariyle havuç ne işe yarıyor? Yıllardır gözlerime iyi gelecek diye yediğim havuçlar bana değil de kime iyi geldi? Kimin organına iyi geldi?

Hadi yenen yendi, yarayan yaradı abicim bu dibi boklu dünyada yaşamayı nasıl becereceğiz? ‘’ Takma kafana bir şey! ‘’ diyenleri dinlemeyi nasıl öğreneceğiz? Kadir kıymet bilmeyi öğrenebilecek miyiz? Anamıza babamıza haklarımızı ödeyebilecek miyiz? Evlatlarımıza yaranabilecek miyiz? Dostu düşmanı ayırt edebilecek miyiz? ‘’ Gel lan sana ihtiyacım var! ‘’ diyebileceğimiz dostlar edinebilecek miyiz? Parayı pul görebilecek miyiz? Laf dinleyip dinletebilecek miyiz? ‘’ Bu kadarı yeterlidir! ‘’ diyecek kadar sevişebilek miyiz? Gezi Parkı’yla  çıktığımız yolda ülkeyi  DİN _ DİL _ IRK ayrımı yapanların elinden kurtarabilecek miyiz?

Oooooo! Göründüğü üzere benim yol kimin yolu belli değil. En iyisi ben içenlere ‘’ Şerefe ‘’, oruç tutanlara ‘’ Allah kabul etsin. ‘’ , hiçbir halt yapmayıp yola devam edenlere ‘’ Yolunuz açık olsun. ‘’ diyerek kıçın kıçın yatağa yollanayım. Herkese iyi geceler!

özgür tamşen yücedal

 
4 Yorum

Yazan: 17 Temmuz 2013 in GÜNLÜK

 

Etiketler: , , , , , , , ,

4 responses to “kıçın kıçın

  1. aslisinn

    17 Temmuz 2013 at 20:30

    Gecmis olsun. Annen bir an once sagligina kavussun insallah. Ben bu yaziya bayildim.

    Beğen

     
  2. küçük joe

    18 Temmuz 2013 at 19:42

    Çok geçmiş olsun Özgür. Annen bir an evvel sağlığına kavuşsun. Umarım güzel bir uyku çekmişsindir.

    Beğen

     
    • ouzelf

      19 Temmuz 2013 at 06:01

      geçmiş olacak inşallah küçük joe, iyi dileklerin için teşekkür ediyorum. haaa son yazında önerdiğin kitap da listemde! sevgiler…

      Beğen

       

Yorum bırakın