RSS

AH BEN BU KENDİMİ…

26 May

     Üzerime yapışmış bir garip halle güne merhaba dedim. Genelde güne hazır nazır uyanan Özgür  için huzursuzluk verici bir hal. Üstelik işe gitme planlarımı iptal ettirecek  kadar da ağır. Yatağa uzanıp diktim gözlerimi tavana, baktım olmadı yumdum, sımsıkı. Aslında; bir kutunun içine saklanasım vardı. Dalıp dalıp gittim; dönüşü, içinden çıkması zor düşüncelerin ülkesine. O sıra da çalan telefonun diğer ucunda Feyza’nın sesi; beni getiren oldu o gittiğim düşünceler ülkesinden.

      Duşa gireyim diye düşündüm, belki üzerimden akıp giden suyla beraber akar gider üzerimdeki garip hal diye. Banyoya girince radyonun düğmesine dokunduğumda duyduğum işte tamda bu şarkıydı, Mazhar Alanson’un sesiyle heryeri dolduruverdi. ”Ah ben bu kendimi… ” Müziğim mucizevi etkisi her seferinde şaşırtıyor beni. Bir melodinin insanı  içine alarak istediği yerlere götürebilmesi, ağlatabilmesi, yazdırabilmesi, hatırlatabilmesi…

       Evet! Ben Erdo’yu özlemiştim. Hem de çok. Gerçi bazen bir nefes uzağımdayken bile özlediğim oluyor O’nu. Ama bu sefer, dünden beri, uçakla bir saat uzağımda. Eğer bir günlük ayrılık beni bu hale getirdiyse, bizim en azından benim başbaşa tatilim gelmiş, demek. Çocuklar olmadan, yapayalnız, sadece iki güne razıyım.

     Her neyse duştan çıkan Özgür; gününü, buna bağlı olarak beynini proglamıştı. Saç baş, makyaj yapıldı, elbise üste geçirildi…Ve sokaktayım. Yok yok dolaşmaya çıkmadım: Elf’i bırakıp yemek yapmaya hazır eve döndüm. Masterchef adayı edası, heyecanıyla işe giriş – miştim ki; komşum kahveye geldi. İki lafın belini kırdıktan sonra dün gece netten aldığım tarifleri uygulamaya hazır,  malzemelerle başbaşaydık. Sonuç: ben masterchef falan olamam. Gerçi lezzet, görüntü fotoğraflardaki gibi oldu. Ama mutfak nasıl toplanır, bilmiyorum.

      Şimdi Bolt’u; ihtiyaç gidermesi için dolaştırmak ve çocukları karşılamak için aşağıya bahçeye çıkıyorum. Zennure Anne’lerde (kayınvalidem) yemeğe bize geleceklermiş. Anlayacağınız; Erdo’da kapıdan adımını attı mı, tamamız. Beni cumanın heyecanı şimdiden sarmışken, herkese güzel bir perşembe akşamı diliyorum. Hoşçakalın.

                                                   ÖZGÜR TAMŞEN YÜCEDAL

 
Yorum yapın

Yazan: 26 Mayıs 2011 in GÜNLÜK

 

Yorum bırakın