RSS

aşk yeniden ( hope springs )

14 Ara

hope_springs

Bazen aşkı yeniden alevlendirmek için biraz sihir gerekebilir.

Kiminle konuşsan herkesin kocası, sevgilisiyle zoru var. Aldıkları kararlarda kocaları, sevgilileri var. Vazgeçişlerinde kocaları, sevgilileri var. Zorunluluk, sorumluklarında, ne kadar güzel, ne kadar kadın olduklarının ölçüsünde, hissiyatında bile erkekler var. Sabırla dinledikten sonra soruyorum: ‘’ Sen? Sen ne istiyorsun? Neredesin? Ne yapıyorsun? ‘’ diye. Ardından gelen cevaplara gene ve gene ‘’ Ama O’da… ‘’ diye başlıyor. Bu defa ben bağırarak soruyorum: ‘’ Ulan sen, sen diyorum! ‘’ yok, tık yok. O kadar takmış oluyorlar ki inat inat üstüne, küskünlük küskünlük üstüne günler geçip gidiyor. Sakince konuşup meramını anlatanda yok. 

Oturup erkeklerden dertlenmeyenler ise ne yapacağına karar vermiş olanlar. Onlar çoktan harekete geçmiş oluyorlar. Sonuca varan, kendi verdiği kararların sonuçlarıyla yüzleşmeye cesareti olanlarını gördüm. Ama çok az. Hepsi çok mutlular. En azından hissettikleri, yaşadıkları her şeyin sorumluları kendileri.  Sonuçlarını yaşarken de suçlu arama gibi bir dertleri yok. Tek zorları kendileriyle.

Eeee bize ne? Tamam,  tamam bağlıyorum. Geçen hafta bir film izledim: AŞK YENİDEN

Genellikle hep gençlerin aşklarını konu alan filmlerden sonra 31 yıldır evli olan bir kadının aşkı arayışını konu alıyor. Kadın değil de evli bir kadın olan, hayatı kocası kocasından dolayı, çocuklarından dolayı olmuş bir kadın. Gün geliyor bakıyor ki kendisi yok! Bedeni görünmez! Ruhu hissedilmez! Yapmak istedikleri duyulmaz! Daha da önemlisi bunları merak edip soranda yok. Saklanabilir bir şey olmayan gençlik yaş kemale erince arasanda bulunmuyor. Hadi ona tamam desen, yaşlılığımda kendim için yaşayayım desen de sana gönüllü eşlik edecek koca yok.  Alan almış, aldıklarından mutlu sen diğer yanda – el el üstünde, baş baş üstünde. –  O saatten sonra ya o deveyi güdeceksin ya da o diyardan gideceksin. İşte Aşk Yeniden filminde başrol kadın karakteri canlandıran Merly Streep’in oyunculuğuyla deveyi gütmek ile diyardan gitmek ikilemini yaşayan bir kadının çabasına şahitlik ediyorsunuz.

Hızla geçen hayatın içinde an geliyor hiçbir şeyi net göremez oluyoruz. İşte bu konuda çok büyük destekçi film ve kitaplar. Anları yakalamak, üzerine sağlıklı düşünmek, ölçüp biçmek, sindirebilmek için, kendimize dışarıdan bakabilmek için birebir. Ben de dedim ki; hafta sonu arada derede birer salep yapıp, kocayı yamacına alıp, ekranın karşısına geçip sakin sakin, entrikasız bir şey izlemek isteyenler olursa…

Benden bu kadar, gerisi size kalmış. Son günlerde ona dargınsanız (ki büyük ihtimalle o sebebinden bi haber, gene sıyırdı bizim hatun diye geçiriyordur aklından ), çocukların dersleri varsa, anneniz size gelecekse, alışveriş yapılması gerekiyorsa, temizlik – çamaşır bekliyorsa, …sa, …sa diye liste uzar gider, tercih sizin. ‘’ Salep + koca + film = paylaşmak ‘’ ya da tercih sırasını değiştirerek ‘’ ertelemek ‘’

Not: ‘’ Yeniden Aşk ‘’ naçizane bir öneridir. Maksadım ortadadır.

özgür tamşen yücedal

 
9 Yorum

Yazan: 14 Aralık 2012 in GENEL

 

Etiketler: , , , , , , , , , ,

9 responses to “aşk yeniden ( hope springs )

  1. Aslısın

    14 Aralık 2012 at 06:09

    Sikayet edecek bir sey yokken oylesine mutlu yasarken; son zamanlarda oylesine yasamanin ozensizlik oldugunu ve aslinda bazi seyleri yavas yavas kaybettirdigini fark ettim. Fark ettirildi daha dogrusu. Her sey ama her sey emek istiyor, ozen bekliyor. Farkina varinca harekete gecenler, bence bonus sevap kazanmali:) misal ben:)

    Beğen

     
    • ouzelf

      14 Aralık 2012 at 07:59

      hep bi dürtülmek, hep bi dürtülmek. ( anlayabilmiş olduğun için en azından benden bi bonus be şekerim ) şu insanoğlu ne zavallıyız hep tekrar, hep anlamaya çalışmaca, anlayamayaca, hep bi dürtülmek… aydınlık günler olsun Aslıııııı! sevgiyle…

      Beğen

       
  2. guguk kuşu

    14 Aralık 2012 at 07:55

    ben aslında kocama hep küsüm ama o anlamadığı için geçinip gidiyoruz işte:)
    ama asılsının sözlerine yürekten katılıyorum. hayat özen ister yani farkındalık.

    Beğen

     
    • ouzelf

      14 Aralık 2012 at 08:02

      sen kendinle barışabilmeyi başarabildiğin için geçinip gidiyor olmayasanız Guguk Kuşu. kendiyle zorunu çözünce daha da kimseyle zoru olmuyor insanın be! ohhh hayat güzel, günlerden cuma! sevgiyle…

      Beğen

       
  3. guguk kuşu

    14 Aralık 2012 at 08:18

    bu hafta sonu keyif yapmayı planlıyorum bakalım becerebilecek miyim? burda bir kafe var, hiç kafe, mevlananın hemen orda, ufaklığı bakıcıya bırakıp gitmek niyetindeyim….sen gelince beraber gideriz:) fortunata ile buluşacağız inşallah bugün konyada olacak:)

    Beğen

     
    • ouzelf

      14 Aralık 2012 at 08:21

      biliyorum, biliyorum :)) onda emanetin var, alırsın. sana selam, sevgi yolladım Guguk Kuşu. afiyet şeker olsun kahvede, muhabbette. kucaklıyorum.

      Beğen

       
  4. guguk kuşu

    14 Aralık 2012 at 08:40

    grup olarak geliyorlar bak onların tecrübelerinden faydalanabilirsin. takıl peşlerine gel desem:(

    Beğen

     
    • ouzelf

      14 Aralık 2012 at 09:11

      Duyar duymaz bende aynı fanteziyi kurdum fakat duyduğum zaman zamansızdı. Çok üzgünüm hem de çok! Vardır bir hayır!

      Beğen

       
  5. guguk kuşu

    14 Aralık 2012 at 09:23

    elbette arkadaşım. en azından ben her ikinizin gelişinde ayrı ayrı, tekrar tekrar heyecan duyma keyfini yaşarım:)

    Beğen

     

Yorum bırakın